Jouw mobiliteitsproduct en onvoorspelbaar weer

Wat als mijn scootmobiel of elektrische rolstoel nat wordt?

Water is een feit van het leven. Het weer is onvoorspelbaar en niet te controleren. Het kan gebeuren dat je op pad bent met je scootmobiel of elektrische rolstoel en plotseling wordt overvallen door een regenbui! En zelfs nadat de storm voorbij is, kunnen er grote plassen of hopen sneeuw op de wegen of op de stoep liggen. Het is belangrijk om te begrijpen wat voor invloed water op je scootmobiel of elektrische rolstoel heeft. Door actie te ondernemen na contact met water, is het mogelijk om de levensduur en prestaties van je mobiliteitsproduct  te verlengen.

Als je plotseling wordt overvallen door slecht weer, zijn er een paar dingen die je kan doen. Afhankelijk van de ernst en de intensiteit van de regen- of sneeuwbui, raden we aan om beschutting te zoeken tot het weer droog is. Probeer grote plassen te vermijden. Je product is uitgerust met elektronica, en directe of langdurige blootstelling aan water of vocht kan ertoe leiden dat er elektronische en mechanische defect ontstaan. Water kan ervoor zorgen dat componenten of het frame uw scootmobiel of elektrische rolstoel kan gaan roesten.

Neem de volgende stappen als uw mobiliteitsproduct in contact komt met water:

  1. Droog je scootmobiel of elektrische rolstoel zo snel mogelijk goed af met een handdoek; Veeg alle oppervlakken van de stoel af;
  2. Laat je scootmobiel of elektrische rolstoel minimaal 12 uur op een warme, droge plaats stil staan, om al het vocht te laten verdampen;
  3. Controleer de werking van de joystick en de remmen voordat je het mobiliteitsproduct weer gebruikt;
  4. Als je beschadigingen vindt, neem dan contact op met je dealer voor advies.

Het is belangrijk om je mobiliteitsproduct regelmatig te controleren op tekenen van corrosie veroorzaakt door blootstelling aan water of andere vloeistoffen. Beschadigde onderdelen moeten onmiddellijk worden vervangen of behandeld, neem contact op met je leverancier voor advies en onderhoud.

Er zijn nog enkele andere dingen die je kan doen om je scootmobiel of elektrische rolstoel verder te beschermen. Zo hebben we van sommige van onze gebruikers gehoord dat ze plastic tassen bij zich hebben. Wanneer ze plotseling worden overvallen door een regenbui, bedekken ze hun controller of joystick met een plastic zak om deze te beschermen tegen regen of sneeuw. Het is ook een goed idee om het weerbericht te controleren voordat je op pad gaat. Als de weersvoorspelling nat weer voorspellen, overweeg dan om je plannen te wijzigen of thuis te blijven.

Door de effecten van vocht te begrijpen en maatregelen te nemen om blootstelling te verminderen, kan je er voor zorgen dat je scootmobiel of elektrische rolstoel in topconditie blijft voor optimale prestaties!