Wat is het verschil?

Scootmobiel vs. Elektrische Rolstoel

Wanneer je overweegt een scootmobiel of elektrische rolstoel aan te schaffen, kan dat veel vragen opleveren. Er zijn veel verschillen, en door hun verschillen te begrijpen, kunt u kiezen welk mobiliteitsproduct het beste bij jou en jouw behoeften past.

Een van de grootste verschillen tussen een scootmobiel en een elektrische rolstoel is hoe ze worden bediend. Scootmobielen zijn uitgerust met een stuur, een elektrische rolstoel wordt bediend met een joystick. Uw mobiliteitsbereik bij het bedienen van een product kan aangeven of een scootmobiel of elektrische rolstoel het beste bij jou past. Een ander verschil is het aantal wielen dat ze hebben. Een scootmobiel heeft meestal drie of vier wielen, terwijl een elektrische rolstoel meestal zes of meer wielen heeft. De meeste elektrische rolstoelen hebben twee grote aandrijfwielen en vier kleinere wielen, zwenkwielen genaamd, voor extra stabiliteit. Elektrische rolstoelen worden standaard geleverd met stoelen in kapiteinsstijl en er kunnen andere stoelen beschikbaar zijn, zoals een extra stevige zitting of een Synergy®-stoel. Scootmobielen worden meestal geleverd met standaard vinyl stoelen, hoewel de stoel kan worden aangepast en mogelijk kan draaien, zoals bij de Victory® 10 DX scootmobiel.

Als het op comfort aankomt, zijn elektrische rolstoelen uitgerust met een in hoogte verstelbaar voetplatform dat omhoog kan klappen wanneer het niet wordt gebruikt. De beenruimte op een scootmobiel kan variëren. Zo biedt een driewielige scootmobiel meer beenruimte voor langere personen, terwijl een vierwielige scootmobiel is uitgerust met een bredere wielbasis om een gelijkmatige gewichtsverdeling voor stabiliteit te garanderen.

Quest

Om te bepalen wat de beste keuze voor jou is, is het belangrijk om te bepalen waar je je mobiliteitsproduct vooral voor ga gebruiken. Veel scootmobielen en elektrische rolstoelen kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt, maar elektrische rolstoelen bieden binnenshuis veel meer wendbaarheid, zoals bijvoorbeeld de i-Go+, een van onze extreem compact en wendbare modellen. Veel scootmobielen zijn daarentegen robuuster en ontworpen voor gebruik buitenshuis, zoals de Revo™ 2.0, uitgerust met een goede schokbreker om te reiden op gevarieerd terrein.