Wat is een elektrische hoog/laag rolstoel?

Wat is het eerste dat in je opkomt als je denkt aan beweging in een elektrische rolstoel? Waarschijnlijk zie je beelden voor je van een slanke rolstoel die over de grond glijdt, wielen die moeiteloos rollen. Dit is de essentiële functie van een mobiliteitshulpmiddel, maar met de juiste elektrische rolstoel is er zoveel meer mogelijk.

Laten we even de voorwaartse beweging vergeten en ons concentreren op verhoging. We hebben verschillende modellen met hoog/laag functionaliteiten, waarmee gebruikers gemakkelijk de stoel elektrisch omhoog en omlaag zetten. Deze beweging bied toegang tot hogere objecten en stelt een gebruiker in staat om mensen op ooghoogte aan te spreken.

Maak kennis met de Jazzy Air 2

De Jazzy Air 2 is een uitstekende keuze voor iedereen die hulp nodig heeft bij het navigeren in huis of de wereld wil verkennen. Deze elekrische rolstoel heeft een draagvermogen van 136 kg en kan tot 31 km per lading rijden. De Jazzy Air 2 biedt een comfortabele rit dankzij de standaard Mid-Wheel 6-technologie en Active-Trac Vering. Deze elektrische rolstoel wordt geleverd met LED-verlichting om ervoor te zorgen dat je goed zichtbaar bent, ook in het donker. De armleuningen en hoofdsteun zijn verstelbaar, gemakkelijk af te stellen op de gebruiker. De Jazzy Air 2 kan tot 6.4 km/u rijden, ongeacht de zithoogte. De verhoging van 305 mm is in maar 11 seconden te bereiken.

We hebben de Jazzy Air 2 ontwikkeld voor de gebruiker die het grootste deel van zijn wakkere uren zittend in een elektrische rolstoel doorbrengt. Met een nauwe draaicirkel van 528 mm is dit model perfect om door het huis te navigeren, lokale winkels in en uit te gaan of een hapje te eten in de bistro op de hoek.

Elektrische hoog/laag rolstoelen zijn een oplossing

We hebben al vastgesteld dat de hoog/laag beweging die een Jazzy Air 2 biedt ongeëvenaard is. Overweeg nu de voordelen die ontstaan in combinatie met verticale beweging. Met 305 mm extra hoogte kan een elektrische rolstoel die in hoogte verstelbaar is levensveranderend zijn. Laten we enkele scenario’s bekijken waarin een kleine verhoging een groot verschil kan hebben.

Bereik meer

Laten we eerlijk zijn, traditionele woningbouw is waardeloos voor mensen die scootmobielen of elektrische stoelen gebruiken. Hoge kastdeuren en apparaten zoals magnetrons en koelkasten kunnen vanuit een standaard rolstoel bijna onbereikbaar zijn.

Maar met een hoog/laag rolstoel zijn de dagen van je uitrekken om de keukenkastdeur nog maar net bereiken voorbij. Met hoog/laag functie van de Jazzy Air 2 kun je in 11 seconden 3055 mm omhoog bewegen om te pakken wat je nodig hebt. Heb je een wasmachine en droger op elkaar staan? Met de hoog/laag functie van Jazzy kan je makkelijk je natte kleding pakken, omhoog bewegen en naar het niveau van de droger bewegen, uw schone kleding er in stoppen en doorgaan met je dag!

Krijg meer oogcontact

Mensen vormen persoonlijke verbindingen door oogcontact. We kunnen onze relaties onnodig onder druk zetten als we elkaar letterlijk niet aan kunnen kijken. Zonder hoog/laag rolstoel kijkt de een letterlijk op de ander neer. Als rolstoelgebruiker heb je misschien de uitdaging ervaren om fysiek naar iemand op te kijken terwijl je probeerde een gesprek of een discussie te voeren. Met een Jazzy Air 2 melden gebruikers dat ze hun nek niet meer hoeven te strekken om een gesprek te voeren.

Een elektrische hoog/laag rolstoel brengt iedereen op ooghoogte!

Snelle veranderingen

Met de hoog/laag technologie van Pride is het mogelijk om twee dingen tegelijk doen. Met de Jazzy Air 2 is het mogelijk om de hoogte aan te passen terwijl je in beweging bent. Als je thuis bent, kun je de stoel onderweg naar de keuken omhoog bewegen, zodat je voorbereid bent als je op je bestemming aankomt. Evenzo, als je een groep vrienden nadert, kan je je stoel tijdens het rijden verhogen zodat je je metgezellen op hetzelfde niveau kunt ontmoeten.

Jazzy Air 2.0

Bereik tot 27 km Tot 6,4 km/u 81,5 kg Bekijk product